پس از برگزاری جشنواره فیلم فجر و نمایش فیلمهایی که با طرح موضوعاتی از جمله خیانت «زن» به «مرد» باعث آسیبهای اجتماعی در جامعه و واکنشهای زیادی را به همراه داشت، حوزه هنری تصمیم گرفت این دسته از فیلمها را در سالنهای سینمایش به نمایش نگذارد البته این تصمیم زمانی از سوی مدیران حوزه هنری گرفته و اعلام شد که برای اکران نوروزی فیلم «گشت ارشاد» اقدام کرده بودند و قرارداد نمایش فیلم را که پس از واکنش ها به این فیلم لغو کرده و فیلم را از سینماهایشان برداشتند و در نهایت به لیست فیلمهای تحریمی رسیدند که تعدادی از آنها اعلام شد.
پس از عدم نمایش فیلمهای تحریمی در سالنهای حوزه هنری، این نهاد انقلابی
تصمیم گرفت مانند سالهای گذشته تولید آثار سینمایی را در برنامه خود قرار
دهد و امسال بر خلاف سالهای گذشته ساخت چهار فیلم را در دستور کاری خود
قرارداد.
حوزه هنری متاسفانه برای این تولیدات جمعی از سینماگرانی
که تعدادی از آنها در خانه سینما و برخی هم در فتنه سال 88 فعال بودند را
در نظر گرفت.
مسئولان حوزه هنری باید در این مورد دقت لازم را داشته باشند چراکه مدیران پیشین این حوزه نیز تجربه ساخت آثاری را داشته اند که چه افراد سازنده و چه سوژه ها با اهداف انقلاب سنخیتی نداشته است.
محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری چندی پیش در گفت و گویی عنوان کرد: آنانی که حوزه هنری را میشناسند یا تاریخ آن را پیگیری کردهاند، میدانند که این نهاد هرگاه متوجه انحرافی در مسیر ادبیات و هنر انقلاب شده، واکنش نشان داده و تاوان بیداری و غیرتمندی خودش را هم پرداخته است.
وی در ادامه گفت: امروز در روزگار استیلای ارزشهای انقلابی و اسلامی کسی جرات ندارد که فرزندان امام (ره) عزیزمان و رهبر حکیممان را به جرم دفاع از ساحت هنر انقلاب اسلامی مورد بازخواست و تنبیه قرار دهد.
اینجا باید به رئیس حوزه هنری یادآور شد در شرایطی که اکثر نیروهای انقلابی در حوزه سینما فعالیت چندانی ندارد و هریک از آنها شاید سالها در انتظار پروانه ساخت برای ساخت آثارشان هستند چه دلیلی وجود دارد حوزه هنری روی کار کارگردانی که به گرایش های سیاسی زاویه دار با انقلاب مشهور است و از بیان عقاید خود هم ابایی ندارد آنهم در اولین ساخته بلند سینمایی خود سرمایهگذاری کند.
جالبتر این که در این فیلم بازیگری نقش اول فیلم را ایفا میکند که خود طلیعهدار فعالیتهای ضد ارزشها و نظام انقلاب اسلامی است. او فعالیتهای مستمر در جریان فتنه سبز داشته و هنوز هم در محافل هنری این جریان را حمایت و به نوعی در میان بازیگران سینما رهبری میکند. استفاده از بازیگرانی با این نوع فعالیت امروز و در شرایط فعلی که اکثر هنرمندان به دلیل مشکلات اقتصادی بیکار هستند و همه با نوع عملکرد و تغییر مدیریت حوزه هنری در نحوه انتخاب و اکران فیلمها چشم به فعالیت این نهاد انقلابی و حاکمیتی دوختهاند درست است؟!
در بخش دیگری رئیس حوزه هنری با طرح این پرسش که آیا نمایش ندادن فیلمهای مفسده انگیز که مورد اعتراض علمای دین و مجتهدان نماینده ولی فقیه در بلاد است بی قانونی است؟ گفت: ما آماده ایم تاوان این قانون شکنی را بدهیم.
حال این سوال مطرح میشود آیا این حساسیت درست در تولید فیلم ها نباید لحاظ شود و آیا با این شرایط و افراد نباید منتظر تولید فیلم های مفسده انگیز باشیم؟ همان فیلم هایی که با نیت های خوب در زمان روسای قبل از آقای مومنی ساخته شد که یا توقیف شدند و یا اکران آن ارزشهای بسیاری را زیر پا گذاشت.
مومنی شریف در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیقانونی هرگونه سوءاستفاده از نام فتنه و نوامیس نظام، برای تسویه حسابهای شخصی و گروهی و انحرافی است.
اینجا این سؤال مطرح است استفاده از افرادی که برای فتنه فعالیت کرده و میکنند و همیشه آن را با افتخار در فضای مجازی و محافل فریاد میزنند بیقانونی به شمار نمیآید.
رئیس حوزه هنری در خاتمه سخنانش نیز گفته است که باید به عنوان مخلص کلام اعلام کنم که حوزه هنری برخاسته از خون شهیدان انقلاب اسلامی است امکانات خود را در هیچ شرایطی در اختیار افکار و اعمال منحرف و ضد نظام قرار نمیدهد.
ما هم با آقای مومنی موافقیم اما گویا در پروژه های سینمایی اخیر حوزه این اتفاق شکل نگرفته و کار به کسانی سپرده شده که تا دیروز موضعی علنی مقابل نظام و مصالح آن داشته اند.